Tuesday, 26 July 2011

Ayaq mati, tp kami still ENJOY!!

Last weekends, akhirnya, dpt gak aku lepaskn geram aku kat ikan2 nih. Daddys home!

   25/7/2011, ayah aku cadang nak p mancing kat kolam tu lg. :) weeee~~~  tapi, bila check balik calendar Islam, arrrgghh!! Ayaq  mati!! Mesti xbest mancing nih :(  dgn berbekalkn semangat n kehadiran Pak Lang aku, aku teruskan dgn plan tuh.

   Kali ni menarik sikit, kami p mancing waktu pagi. Dalam pukul 9 pagi, kami sudah melabuhkan joran masing2. Pada mulanya, cuaca agak mendung dan anak2 ikan kelihatan kurang aktif bermain air. Slama 20 minit menunggu, ZAAAAPPPP!!! Joran ak jatuh dalam ayaq. “Pergh! Besaq nih” aku men2 lepas drag, tarik dy kat tempat landai, akhirnya, ikan pertama kami “landed”. Ikan Bulan. 

Swaktu landed!

NIce~~

Pak Lang pn nk bergambar jugak.. hihihi
Kasihan plak tgk pak lang aku xdapat sentap sekor ikan pon. Sanggup dy datang jauh dari Penang smata2 nak mancing ikan siakap nih. Tp haram sekor pn xsambaq dy punya joran. Kasihankan dy, ak pun berniat nak bagi dy sentap ikan kalw ada ikan sambaq aku punya joran. Dalam dok sembang2, tiba satu sentapan kuat kat joran ak.  Ak suh pak lang ak sambaq, aduhai, kalw dy smbaq awai sikit, mesti dapat ikan tu punya.. huhu.

more pictures during mancing....





Time nih memang moment paling geram lah.. boleh plak ak dok jinak2 ngan ikan tu, dlm 5-10 minit, sampai2 kat darat, time ak nk angkat, putus tali. apa lg, terjun la ak dalam kolam tuh.. terjun2 pun, ikan 2 ak xdapt tangkap balik.. adoi.~~~











 ikan yg kami mancing tu ada la dalam 5-6 ekoq. time nak balik tuh, ada mamat siam ni baru ja keringkan kolam liar. kami ambik la dalam 5-6 ekoq lg, bawak blik rumah, wat laksa n steam! hahaha..









video
video sewaktu ikan tu curang. haha


No comments:

Post a Comment